Play
Pause

TERAPEVTSKI CENTER ISKRENI

Publikacije

Publikacije za otroke

Pri nas doma: ko pogovor nanese na …

Strip predstavlja dogajanje v družini Ane in Nejca, ki sta tik pred puberteto in se srečujeta z različnimi pogledi in odzivi na tematike spolnosti. Starša se trudita ob vsakodnevnih dogodkih jasno in spoštljivo ter celostno osvetliti to področje odraščajočima otrokoma. Barvni strip na 56 straneh je trde vezave.

Pija in Juš spoznavata svoje telo

V slikanici je predstavljena zgodba predšolskih otrok Pije in Juša, ki odkrivata pomen spolnih organov, moškega in ženskega telesa, pogovora s starši o teh vsebinah in odnosa do spolnosti. Barvna slikanica na 32 straneh je trde vezave. Besedilo je napisala Bogomila Černelič, ilustrirala pa jo je Urša Rožič.

Ne obrni strani

Ljubka zgodbica o mali ježevki Sofiji, ki se zvečer odpravlja v posteljo vendar ni še čisto nič utrujena in se nikakor ne more umiriti. Mamica ji prebira zgodbico o Malem medvedku, ki se prav tako odpravlja spat. Najprej se preobleče v pižamo, nato si v potočku umije zobke, se crklja z mamico, na koncu pa med prebiranjem zgodbice počasi utone v spanec. Kaj pa naša mala ježevka Sofija? Je tudi njej uspelo zaspati?

Za to si še premajhna

Za to si še premajhna je knjiga, ki staršem in vzgojiteljem pomaga, da razmišljajo in najdejo odgovore na VELIKA vprašanja MALIH LJUDI.
Kot oče in učitelj je avtor stalno soočen s situacijami, v katerih mora otrokom dati stereotipen odgovor:
»Za to si še premajhna/premajhen!«, da bi jim kaj zabranil in se izognil neprijetnim vprašanjem.

Publikacije za mladostnike

Kaj je ljubezen?

Knjiga, ki otrokom v različnih obdobjih odkriva lepoto življenja, ljubezni, človeškega telesa in spolnosti. In pomaga staršem, ko ne vedo, kako bi z otrokom o teh temah spregovorili. Za najmlajše: preprosta predstavitev telesa in izvora življenja Za malce starejše: razmišljanja o človeški osebi, razlikah med fanti in dekleti, ljubezni, prijateljstvu …

Čudovita princesa

Ste se v puberteti tudi ve spraševale, če se ni vašemu telesu preprosto zmešalo? Vas je menstruacija presenetila? Vam je kdo povedal, kaj se dogaja z vami? Ste se o vsem tem lahko pogovorile s svojo mamo?  Da bi vašim hčerkam omogočili čim boljši vstop v puberteto, vas vabimo, da se nam pridružite na zabavni in poučni delavnici, namenjeni odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom starosti ter njihovim mamam. 

Prava ljubezen

Pierre-Hervé Grosjean, duhovnik versajske škofije, se že vrsto let srečuje z mladimi, jih posluša in jih zato dobro pozna. Iz lastne izkušnje kot duhovni spremljevalec in predavatelj je v knjigi zbral dragocene misli, ki mladim pomagajo odrasti in jih spodbujajo, da se pripravijo na pravo ljubezen. Knjižica ni ne moralka ne priročnik lepega vedenja, ampak posreduje prepričanja, ki mladim med 15. in 22. letom pomagajo odrasti in jih spodbujajo, da se pripravijo na pravo ljubezen.

Bergeracov sindrom

Priročnik je povezovalni element, ki vsebuje smernice za starše in ostale vzgojitelje na področju spolne vzgoje ter primere dobrih in slabih praks, ki ste nam jih posredovali v preteklih letih. Teoretično ozadje je podano v dveh strokovnih člankih in štirih intervjujih. Na ta način priročnik razumljivo in celostno oriše situacijo na tem področju.

Publikacije za starše

Brez zadrege

Priročnik je povezovalni element, ki vsebuje smernice za starše in ostale vzgojitelje na področju spolne vzgoje ter primere dobrih in slabih praks, ki ste nam jih posredovali v preteklih letih. Teoretično ozadje je podano v dveh strokovnih člankih in štirih intervjujih. Na ta način priročnik razumljivo in celostno oriše situacijo na tem področju.

Družinska sreča po naše

Kako naj starši ravnamo, da bomo vsi v družini srečni in dobro? Knjiga prinaša iskrene, spodbudne (in vse prej kot suhoparne) odgovore na to vprašanje, ki jih avtor inovativno preizkuša ter humorno prikazuje v zahtevni vsakdanji praksi svoje šestčlanske družine…

Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

Priznani družinski terapevt Jesper Juul v knjigi opisuje bistvo svojega dolgoletnega dela z otroki in starši. S primeri iz vsakdanjega življenja dokazuje, da lahko s spoštovanjem, zaupanjem in ljubeznijo premagamo še tako zapletene izzive, ki jih prinaša življenje z otroki.

Nagovori staršem

Maria Montessori se je vedno zavedala, da imajo starši pomembno vlogo. Želela jih je izobraziti, da bodo znali otrokom kar najbolj pomagati pri njihovem razvoju in da bodo razumeli bistvo njene pedagogike.

Skrivnost otroštva

»Do novorojenčka ne bi smeli pristopati z občutkom sočutja, ki ga imamo do bolnika, ampak s svetim spoštovanjem in občudovanjem do skrivnosti stvarjenja,« lahko preberemo že v prvem poglavju knjige Skrivnost otroštva, ki govori o duševnem zarodku.

Publikacije za zakonce 

Po Božji podobi

Bog govori. Bog nam tudi danes še vedno govori. V posinodalni apostolski spodbudi Radost ljubezni  – Amoris Laetitia v § 22 papež Frančišek zapiše, da »se Božja beseda ne pokaže kot niz abstraktnih tez, ampak kot prijateljica na potovanju; tudi za družino, ki se znaj v križ ali sredi kakršne koli bolezni, saj jim kaže cilj poti, ko bo Bog ‘obrisal vse solze z njih oči in smrti ne bo več; tudi ne bo več ne žalovanja ne vpitja nebolečine’ (Raz 21,4)«.

Osveživa najino ljubezen

Se ljubezen s časom obrabi ali je nasprotno poklicana, da raste? Ta knjižica, namenjena parom, prinaša konkretne napotke za oživitev procesa rasti. Korak za korakom jih osvetljujejo tudi odlomki iz apostolske spodbude papeža Frančiška Radost ljubezni. Vzemita si 9 dni za molitev, novo bližino in krepitev odnosa.

Svetost zakona

Kaj pa, če božji namen svetega zakona ni to, da vas osreči …, ampak da postanete sveti? Kaj, če pri vašem odnos ne gre toliko za vas in vašega zakonca, temveč za vas in Boga? Gary Thomas, avtor uspešnice, ki jo začne z odkritjem, da namen zakona presega osebno srečo, vas vabi, da spoznate, kako lahko Bog zakrament zakona uporabi kot vzgojo in spodbudo, da bi Ga bolj ljubili in bolj odražali lik Njegovega Sina.

Svobodni za ljubezen

Knjiga prinaša preizkušen 40-dnevni program za odvajanje od odvisnosti od spletne pornografije, ki sta ga zasnovala francoska avtorja Eric Jacquinet ter dr. Pauline de Vaux, psihiatrinja, specializirana za področje zasvojenosti. Vsak posamezni dan vsebuje pričevanje, razlago psiholoških mehanizmov, duhovni razmislek in praktično vajo, celoten program pa je razdeljen v 6 etap.

Ljubezen in spoštovanje

Avtorja verjameta, da ljubezen najbolj motivira žensko in spoštovanje najbolj motivira moškega. Raziskava kaže, da med zakonskim prepirom mož najpogosteje odklonilno reagira, ko se ne počuti spoštovan, žena pa takrat, ko se ne počuti ljubljena. Čeprav vsi potrebujemo ljubezen in spoštovanje v enaki meri, se ta potreba v času konflikta spreminja, ta razlika pa je tolikšna, kot se razlikuje rožnata barva od modre.

Publikacije za žalujoče

Tvoja pot, Sopotnik skozi izkušnjo žalovanja

Izkušnja smrti ljubljene osebe v nas povzroči široko paleto občutkov in čustev. Pogosto se zgodi, da smo izgubljeni in nemočni. Dragoceno je, če imamo ob sebi spremljevalca, sopotnika v procesu žalovanja, ki se odvija ob smrtih za nas pomembnih ljudi. V knjigi najdete napotke, nasvete, informacije, ki vam bodo morebiti pomagale na vaši poti. Tako kot je odnos, vaša vez z umrlo osebo nekaj edinstvenega, bo tudi vaša pot slovesa od ljubljene osebe edinstvena. Prehodili jo boste skupaj s spomini nanjo. Naj bo knjiga vaš spremljevalec, sopotnik in zaupnik.